Als je bij ons een mooie vloer hebt uitgekozen, ben je er nog niet, je moet namelijk nog een ondervloer kiezen. En daar bestaan er bij ons heel wat van. Welke ondervloer je moet hebben, hangt van verschillende dingen af:

  • Het soort vloer dat je gaat (laten) leggen;
  • De (staat van de) constructievloer;
  • De eisen die je nog meer stelt aan een ondervloer.

Wat dat laatste betreft, soms eist een vereniging van huiseigenaren of de woningbouwvereniging een goede geluidsisolerende ondervloer. Dat gebeurt regelmatig voor bovenwoningen en appartementen.

Soms ook moet een ondervloer andere eigenschappen hebben, zoals een vocht-isolerende,10Decibel geluidsdempende of brandvertragende werking.

De MaxSDPro en de Black Protector zijn beide uiterst geschikt voor vloerverwarmingen en hebben een geluidsdempende werking.

Groene ondervloer platen

Groene ondervloer platen

Natuurlijke ondervloerplaten van geperst houtvezel. Dit product is spanningsvrij, geluiddempend en isolerend. Relatief grote oneffenheden kunnen met dit product opgevangen worden. De platen zijn 7mm dik en warmte isolerend. De platen kunnen gelegd worden op houten of betonnen ondergronden, leg wel eerst dampdichtfolie op de ondergrond en dan pas de groene platen.

Groene ondervloer platen

MaxSDPro

Ondervloer MaxSDPro is een 2 mm egaliserende en dampdichte ondervloer. De MaxSDPro is gecertificeerd met de geluidsnormering van 10 dB voor in appartementen (TUV/TNO getest). Deze ondervloer is zeer geschikt voor gebruik onder laminaat dat gelegd wordt op ondergronden met kleine oneffenheden en is daarnaast ook geschikt voor gebruik op vloerverwarming. De MaxSDPro heeft een warmteweerstand van 0,037 m².

Ondervloer voor een laminaatvloer
Voor een laminaatvloer – met of zonder kliksysteem – is de keuze bij ons groot wat betreft de ondervloer. Er bestaan veel verschillende soorten, sommige op rol, andere als plaatmateriaal. Vloerencentrum Zwolle heeft zowel platen als folie op een rol. Onze medewerkers in de showroom helpen je graag met de juiste keuze en advies temaken.

Ondervloer voor vloerverwarming
Als je vloerverwarming hebt of krijgt, zul je een aantal keuzes moeten maken. Niet elke ondervloer is even geschikt voor vloerverwarming.

Advies nodig of niet gevonden wat u zocht?

Mogelijk kunnen wij u toch verder helpen. Wij staan u graag telefonisch te woord via
06-87947804

  • Zeer scherpe prijzen
  • Deskundig advies

  • Eigen leg- en bezorgservice

Ondervloeren